Kavalec: „SUA apreciază foarte mult ce a făcut România pentru Ucraina”

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a vizitat, astăzi, punctul de trecere a frontierei de la Siret. Aici, a avut o întrevedere cu guvernatorul regiunii Cernăuţi din Ucraina, Ruslan Zaparaniuk, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Diplomatul american a evidențiat cooperarea strânsă între Ucraina şi România, pe tot timpul desfășurării acestui conflict sângeros. „Statele Unite apreciază foarte mult ce a făcut România şi suntem alături de Ucraina în acest moment atât de dificil”, a spus ambasadoarea SUA.

Guvernatorul Cernăuţiului şi-a exprimat convingerea că, datorită partenerilor externi, Ucraina va câştiga războiului cu Rusia. „SUA sunt un partener strategic pentru dezvoltarea democraţiei şi drepturilor oamenilor în Ucraina. Sunt absolut sigur că datorită sprijinului SUA, Uniunii Europene, României şi populaţiei de aici, din Suceava, vom câştiga războiul”, a declarat Zaparaniuk.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a subliniat rolul pe care punctul de trecere a frontierei Siret l-a jucat în tranzitul de refugiaţi şi de mărfuri după începutul războiului. „Când polonezii au închis graniţa cu fermierii, au venit tot pe aici şi aici am dublat numărul de vameşi şi poliţişti de frontieră”, a spus președintele CJ Suceava, care a cerut construirea unei autostrăzi până la Siret, pentru a se îmbunătăți cu mult trafic la frontiera cu Ucraina.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, 2,8 milioane de pasageri și peste 850.000 de vehicule au trecut prin vamă Siret, în doi ani de zile.

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, s-a aflat într-o vizită de două zile în județul Suceava, pentru a marca 25 de ani de Parteneriat Strategic SUA-România. Diplomatul american s-a întâlnit cu studenți și elevi și a vizitat mai multe obiective culturale de prestigiu ale Bucovinei – Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun a Sucevei.

„Bucovina este un tărâm al comorilor culturale și al tradițiilor demult păstrate”, a apreciat diplomatul american, care a călătorit la Suceava cu un tren CFR.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *