Kapcsolat a fővárosi és vidéki iskolák között – segítséget kínál a Madách Imre Gimnázium a vidéki általános iskoláknak

            Felzárkóztatással segítené a vidéki általános iskolákat a Madách Imre Gimnázium. Facebook-oldalukon tették közzé a felhívást, a program szeptemberi kezdéssel indulhat – írja a Telex.

            Facebook-posztban szólította meg a Madách Imre Gimnázium a vidéki általános iskolákat. Szerintük mindenkinek egyenlő esélyekkel kellene indulni az oktatás területén, és amennyiben valakinek tehetsége biztosítani tudná, hogy először gimnáziumban, majd innen egyetemen tanuljon tovább, azt támogatni kell – nem tartják elfogadhatónak, hogy a szociális helyzet akadályokat gördítsen a kibontakozás útjába. Főtantárgyakból való korrepetálást kínálnak, melyet az iskola 10.-11. évfolyamos diákjai fognak végezni személyesen, vagy online, emellett kérik az olyan szervezetek jelentkezését, akik járatosak a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásában. Megemlítik, van már tapasztalatuk ebben, hiszen a Covid alatt az egészségügyben dolgozó, leterhelt szülők gyerekeit korrepetálták a diákok, komoly sikerekkel.

            A gimnázium kéri további budapesti gimnáziumok bekapcsolódását a programba, amennyiben még nem szerepelnek hasonló jellegűben, a nevelőtestület szerint ugyanis társadalmi felelősségvállalásról van szó.

Molnár Adrienn

(forrás: https://mig.hu/en/ )

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *