Șeful diplomației europene condamnă „atacul terorist” de la Kerman

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a contactat Teheranul pentru a-și exprima condoleanțele în urma tragicului incident survenit miercuri la Kerman, în sudul Iranului. Potrivit informațiilor furnizate de AFP, Borrell a catalogat evenimentul, în care peste 100 de persoane și-au pierdut viața, drept un „atac terorist”.

Explozia a avut loc în proximitatea mormântului generalului Qassem Soleimani, figura centrală a operațiunilor militare ale Iranului în Orientul Mijlociu. La momentul exploziei, un număr semnificativ de persoane, inclusiv reprezentanți ai regimului și civili, participau la o ceremonie pentru a comemora patru ani de la moartea generalului.

Într-o conversație telefonică cu ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, Josep Borrell și-a exprimat profundul regret: „Am condamnat acest atac terorist în termeni fermi și mi-am arătat solidaritatea față de poporul iranian”, a subliniat el, potrivit postărilor sale pe rețelele de socializare.

Deși nimeni nu a revendicat încă atacul, un consilier politic al președintelui iranian a sugerat că Israelul și Statele Unite ar putea fi implicate. Cu toate acestea, Departamentul de Stat de la Washington a respins aceste acuzații, considerând orice sugestie privind implicarea lor ca fiind „absurdă”. În același timp, Israelul, văzut ca inamic jurat al Iranului, nu a emis nicio declarație referitoare la acest eveniment tragic.

Facebook

Comentarii

87 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *