Joe Biden va merge în Hawaii, „cât mai curând posibil”

Preşedintele american Joe Biden a promis ieri că va merge în Hawaii „cât mai curând posibil”, în timp ce arhipelagul se confruntă cu incendii devastatoare în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 99 de persoane, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Democratul în vârstă de 80 de ani, aflat în vizită în Wisconsin (nord), a vorbit la începutul discursului despre aceste incendii, cele mai devastatoare din ultimul secol în Statele Unite.

„Eu şi soţia mea Jill (Biden) vom merge în Hawaii cât mai curând posibil”, a spus el, precizând: „Vreau să mă asigur că nu vom perturba operaţiunile de ajutor”.

O vizită prezidenţială este complexă din punct de vedere al logisticii şi securităţii şi necesită mobilizarea a numeroase resurse locale.

Preşedintele Biden a spus că a vorbit de mai multe ori cu guvernatorul statului Hawaii, Josh Green, şi a amintit că a semnat imediat o declaraţie de dezastru natural.

„Este un mod complicat de a spune că tot ceea ce veţi avea nevoie, veţi primi” în ceea ce priveşte asistenţa federală de urgenţă, a spus el.

Joe Biden a fost criticat de opoziţia republicană pentru răspunsul său considerat insuficient sau chiar indiferent la acest dezastru major din arhipelagul american.

Facebook

Comentarii

69 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *