Joe Biden Sötét Figyelmeztetése: Az Amerikai Demokrácia Veszélyben van

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden, egy borzongató figyelmeztetést adott ki csütörtökön az amerikai demokrácia jövőjéről egy Arizona-i beszéd keretében. Ebben a beszédében, amelyben közvetlenül is támadta az előző elnököt, Donald Trumpot, Joe Biden hangsúlyozta, hogy az ő és támogatói ideológiája „magának az országnak az alapjait fenyegeti”.

„A demokráciák nem feltétlenül a fegyverek erejével halnak meg. Akkor halhatnak meg, amikor az emberek hallgatnak, amikor az emberek nem szerveződnek, vagy amikor nem ítélik el a demokráciával szembeni támadásokat. Amikor az emberek hajlandók elhagyni azt, ami a legértékesebb számukra, mert a frusztrációval, kiábrándultsággal, fáradtsággal vagy kirekesztettség érzésével küzdenek”, figyelmeztetett a demokrata elnök.

Joe Biden, a 80 éves demokrata, ezt a beszédét Arizona államban tartotta, amely egykor a republikánus szenátor, John McCain választói erődje volt. Biden és McCain közötti barátság átlépte a pártos megosztottságot, és a demokrata elnök számára azoknak az értékeknek a szimbóluma, amelyeket Donald Trump veszélyeztetett.

Az előző elnök, Donald Trump, a republikánus előválasztások egyértelmű favoritja, azért került jogi vizsgálat alá, mert állítólag részt vett a 2021. január 6-i washingtoni Capitolium ostromában és az 2020-as elnökválasztás eredményeinek megfordítására tett kísérletben.

Beszédében Joe Biden ritkán említette ellenfelének nevét, és Donald Trump beszédeiből idézett, hogy azokat elítélje. Biden kritizálta Trump állítását, hogy a „Konstitúció lehetővé teszi számára, hogy azt tegye, amit csak akar elnökként”, és ezt „veszélyes elképzelésnek” minősítette. Ugyanakkor elítélte a „konspirációs elméletek” terjesztését és Trump erőfeszítéseit az ország megosztására.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a Republikánus Párt jelenleg „trumpisták” irányítják, és felháborította őt azok hallgatása a „gyűlölettel teli” megjegyzések után, amelyeket Trump tett az Amerikai Fegyveres Erők Közös Stábjainak vezérkari főnökével, Mark Millely tábornokkal szemben.

Végül Joe Biden arra buzdított, hogy az állampolgárok vegyenek részt a közéletben és szavazzanak, hangsúlyozva, hogy minél többen szavaznak, annál erősebb lesz a demokrácia. Az elnök a „Amerika lelkének” védelmét tette kampányának központi témájává a 2024-es elnökválasztások előtt.

Joe Biden és Donald Trump választási csatája új dimenziót nyert ezen a héten, amikor együtt látogattak el a Detroit régiójába, az amerikai autóipar fellegvárába. Mindketten igyekeznek megszólítani a népszerű választókat, különös hangsúllyal az amerikai fehér munkásosztályra, amelynek szavazata kulcsfontosságú lehet a 2024-es választásokon.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *