Joe Biden și-a publicat declarația fiscală. A încasat 400.000 de dolari, în 2023

Preşedintele american Joe Biden şi-a făcut publică, ieri, declaraţia fiscală pe anul 2023 – o tradiţie americană întreruptă în timpul lui Donald Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Conform documentului, soţii Biden au încasat 619.976 de dolari în anul trecut.

Cea mai mare parte a banilor provine din salariul de 400.000 de dolari al preşedintelui. Se adaugă remuneraţia de 85.985 de dolari a soţiei sale, Jill Biden, pentru postul său de profesor în Virginia, în apropiere de capitala Washington.

Potrivit presei, aceste venituri sunt în creştere faţă de anii precedenţi: aproape 580.000 de dolari în 2022 şi aproximativ 610.000 de dolari în 2021.

De cealaltă parte, Donald Trump nu a respectat niciodată această tradiție – căreia i s-au conformat toți președinții americani de până la el, republicani și democrați. Trump a ales să nu-și prezinte veniturile încasate, nici în calitate de candidat și nici şi în cea de preşedinte, între 2017 şi 2021.

Publicarea declarațiilor fiscale nu este obligatorie prin lege în SUA, dar este o cutumă pe care o respectă, de regulă, președinții americani.

În acest an, publicarea declaraţiei fiscale a lui Joe Biden intervine cu câteva luni înainte de scrutinul prezidenţial din 5 noiembrie, la care se vor duela preşedintele democrat în exerciţiu şi candidatul republicanilor, Donald Trump.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *