Joe Biden se pregătește să meargă în Israel

Preşedintele american Joe Biden are în vedere o vizită în Israel, în zilele următoare, potrivit Agerpres.

SUA şi Israelul discută despre o vizită a lui Biden în această săptămână, potrivit CNN, citând oficiali din ambele ţări.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a invitat pe Biden în să vină în Israel, dar o decizie finală nu a fost încă luată.

„Nu avem nicio vizită nouă de anunţat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate, Adrienne Watson, pentru CNN.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, urma să se deplaseze din nou în Israel luni, a confirmat Departamentul de Stat pentru DPA. El a mai făcut o vizită în Israel joi.

După ce a ajuns în Israel, Blinken s-a mai deplasat în Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Egipt.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost şi el vineri în Israel pentru discuţii.

Pe 7 octombrie, Hamas a lansat mii de rachete spre Israel, în timp ce sute de luptători ai săi au spart apărarea frontierei într-un atac surpriză fără precedent. Masacrul a făcut peste 1.300 de morţi.

La o săptămână de la începutul celui mai recent conflict, numărul morţilor în Fâşia Gaza a crescut la 2.670, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Gaza. Aproximativ 9.200 de persoane au fost rănite în acest teritoriu, care se află sub controlul Hamas.

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *