Joe Biden, primit la Castelul Windsor de regele Charles

După discuțiile cu premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, președintele american Joe Biden s-a întâlnit, astăzi, și cu regele Charles, la Castelul Windsor. Cei doi urmează să ia ceaiul împreună, iar în cadrul ceremoniei vor discuta despre problemele climatice, relatează Digi24.

La începutul zilei, președintele american a ajuns în Downing Street, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Rishi Sunak. Întâlnirea celor doi oficiali a durat în total 38 de minute. Joe Biden și Rishi Sunak au mers apoi în grădina numărul 10, unde au purtat discuții despre parteneriatul SUA – Marea Britanie.

blank

Biden i-a spus premierului Sunak că relația dintre SUA și Marea Britanie este „solidă”, iar britanicul a spus despre cele două națiuni că sunt „doi dintre cei mai fermi aliați” din NATO.

„Știu că vom dori să facem tot ce putem pentru a consolida securitatea euro-atlantică”, a spus Sunak.

Absenţa preşedintelui american de la încoronarea regelui Charles al III-lea, în mai, şi criticile sale privind gestionarea de către Londra a situaţiei din Irlanda de Nord, după Brexit, au stârnit nemulţumire în Regatul Unit, dar luna trecută, cu prilejul vizitei lui Sunak la Washington, Biden a asigurat că Marea Britanie este „cel mai apropiat aliat” al SUA, potrivit Agerpres.

În altă ordine de idei, întâlnirea de astăzi survine la două zile după decizia SUA de a livra Ucrainei muniţie cu dispersie, armament controversat şi interzis în numeroase ţări ale NATO.

Sâmbătă, Rishi Sunak a amintit că ţara sa este semnatară a convenţiei de la Oslo din 2008 care interzice producţia şi folosirea muniţiei cu dispersie, insistând în acelaşi timp că Londra „va continua să contribuie la susţinerea Ucrainei”.

Ambii lideri vor participa la summitul NATO de la Vilnius, din Lituania.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *