Joe Biden își declară oficial candidatura la alegerile din 2024

Președintele Joe Biden și-a oficializat marți candidatura la realegere, punând capăt unor luni de speculații cu privire la planurile sale, la patru ani de când și-a anunțat campania pentru 2020.

Într-un videoclip intitulat „Freedom” – care începe cu o scenă a atacului de la 6 ianuarie de la Capitoliu, urmată de o imagine a unui protest pentru dreptul la avort – Biden a declarat că, după ce și-a petrecut primul mandat luptând pentru democrația țării, „extremiștii MAGA se aliniază” pentru a tăia plasa de siguranță socială și a lua libertățile personale.

„Neglijarea securității sociale pentru care ai plătit toată viața ta, în timp ce taie taxele pentru cei foarte bogați. Dictând ce decizii de îngrijire a sănătății pot lua femeile, interzicând cărți și spunând oamenilor pe cine pot iubi. Toate acestea în timp ce îți îngreunează posibilitatea de a vota”, a spus el.

El a susținut că administrația sa mai are încă multe de făcut.

„Când am candidat la președinție, în urmă cu patru ani, am spus că suntem într-o bătălie pentru sufletul Americii. Și încă suntem. Întrebarea cu care ne confruntăm este dacă în anii următori vom avea mai multă libertate sau mai puțină libertate. Mai multe drepturi sau mai puține”, a spus el, adăugând: „Nu este momentul să ne complacem. De aceea candidez pentru realegere”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *