Joe Biden cere protejarea spitalului Al-Shifa din Fâșia Gaza

Preşedintele Joe Biden a cerut, ieri, Israelului să protejeze principalul spital din Gaza, lângă care au loc lupte între armata israeliană şi luptătorii Hamas, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Spitalul Al-Shifa trebuie protejat”, a spus preşedintele american la Casa Albă.

Joe Biden a mai declarat că este „în contact cu israelienii” pe această temă și a adăugat că un acord pentru „eliberarea prizonierilor” continuă să fie în curs de negociere cu ajutorul Qatarului.

Potrivit unui chirurg al organizaţiei Medici fără Frontiere, sute de oameni sunt blocaţi în spitalul Al-Shifa în condiţii „inumane”. Israelul susţine că Hamas şi-a instalat infrastructura într-o reţea de tuneluri sub spitalul al-Shifa, acuzaţie negată de Hamas.

Clădirea spitalului a fost transformată într-o zonă de război, în timp ce medicii şi organizaţiile umanitare sunt alarmate de soarta a mii de civili şi bolnavi.

Adjunctul ministrului Sănătăţii al guvernului Hamas, Yussef Abu Rish, a declarat luni că 27 de pacienţi aflaţi în terapie intensivă au murit de sâmbătă, din cauza lipsei de electricitate.

Israelul, care ordonă populaţiei să părăsească zonele de război, a anunţat un coridor de evacuare, pentru a permite civililor să părăsească spitalul Al-Shifa.

Facebook

Comentarii

93 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *