Joe Biden acuză Partidul Republican de „semi-fascism”

Joe Biden a criticat facțiunile extreme din cadrul Partidului Republican, în timp ce s-a adresat susținătorilor democrați, la primul său miting de campanie înaintea alegerilor cruciale de la jumătatea mandatului.

Adresându-se joi susținătorilor Partidului Democrat din statul Maryland, Biden a vorbit despre necesitatea de a salva țara de „semi-fascismul” republicanilor lui Donald Trump și de a împiedica acești republicani „extremiști” să preia controlul Congresului la votul din 8 noiembrie.

Joe Biden acuză Partidul Republican de „semi-fascism”

„Nu este o hiperbolă, acum trebuie să votați pentru a salva literalmente democrația din nou. Trebuie să alegeți. Vom fi o țară care merge înainte sau care merge înapoi?”, a declarat Biden în fața unei mulțimi de câteva mii de persoane, care a depășit capacitatea unui eveniment al Comitetului Național Democrat la liceul Richard Montgomery.

Prezentându-i pe republicanii aflați sub influența fostului președinte Trump ca fiind un partid al „furiei, violenței, urii și divizării”, Biden a spus: „Am ales o cale diferită de a merge înainte: viitorul unității, al speranței și al optimismului.

„În această toamnă, va fi o alegere între aceste două viziuni. Trebuie să ne prezentăm cauza în fața poporului american și să fim foarte clari în această privință”, a spus el.

Anterior, în comentariile de dinaintea discursului, Biden a comparat marca Make America Great Again sau MAGA a lui Trump ca fiind „extremă”: „Nu este vorba doar de Trump, ci de întreaga filozofie care stă la baza, voi spune ceva, este ca un semi-fascism”, a spus Biden. Comitetul Național Republican a calificat comentariile lui Biden drept „josnice”.

„Biden a forțat americanii să își piardă locurile de muncă, a transferat bani de la familiile muncitoare către avocații de la Harvard și a trimis țara noastră într-o recesiune, în timp ce familiile nu își pot permite să plătească benzina și alimentele”, a declarat purtătorul de cuvânt Nathan Brand. „Democraților nu le pasă de americanii care suferă – nu le-a păsat niciodată”.

AUTOR: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *