Joe Biden a cerut accelerarea ajutorului umanitar pentru Gaza

Preşedintele american Joe Biden a cerut ieri o creştere considerabilă şi imediată a fluxului de ajutor umanitar în Fâşia Gaza, informează AFP, potrivit Agerpres.

Apelul a fost făcut într-o convorbire cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Un apel asemănător a fost adresat și preşedintelui egiptean Abdel Fattah al-Sisi, cei doi lideri fiind de acord să „accelereze şi să crească fluxul de ajutor către Gaza începând de astăzi şi în mod continuu”.

Liderii american şi egiptean au insistat, de asemenea, conform Casei Albe, asupra „importanţei protejării vieţii civililor, respectării dreptului internaţional umanitar şi a asigurării faptului ca palestinienii din Gaza să nu fie strămutaţi în Egipt sau în altă ţară”, cea mai mare teamă a Egiptului de la începutul războiului.

Preşedintele Joe Biden a reiterat dreptul Israelului de a-şi apăra cetăţenii, subliniind în acelaşi timp „necesitatea de a face acest lucru într-o manieră conformă cu dreptul internaţional, care protejează civilii”.

Cei doi lideri au discutat şi despre eforturile în curs de eliberare a ostaticilor deţinuţi de Hamas.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *