Joe Biden a ajuns în Israel

Președintele SUA, Joe Biden, a aterizat, în această dimineață, la Tel Aviv, în Israel.

Potrivit BBC, în primul rând, Biden se întâlneşte cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, într-o „întâlnire bilaterală restrânsă”. Apoi, se va întâlni cu cabinetul de război israelian.

Președintele american va avea și o întâlnire cu familiile care şi-au pierdut persoane dragi sau ai căror apropiaţi sunt ţinuţi ostatici.

Joe Biden va face declaraţii de presă, urmate de o scurtă întâlnire cu preşedintele israelian, Isaac Herzog.

Potrivit CNN, la vizita preşedintelui Joe Biden, accentul va fi pus pe gestionarea unei situaţii complicate şi mai puţin pe asigurarea unor rezultate clare, potrivit a două surse apropiate de acest subiect.

Marţi seară, după atacul asupra spitalului Al Ahli din Gaza, Iordania a anulat un summit important cu regele Abdullah, cu președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi și cu președintele palestinian, Mahmoud Abbas.

Explozia este considerată ca un risc posibil al unei astfel de vizite, dar Joe Biden nu și-a reprogramat, totuși, prima parte a călătoriei, cea din Israel.

În ciuda discuţiilor în curs, sursele au minimalizat aşteptările ca vizita lui Joe Biden în Israel să aibă ca rezultat imediat un acord privind refugiaţii sau eliberarea ostaticilor americani aflaţi în custodia Hamas.

Potrivit ultimului bilanţ, 27 de americani au fost ucişi, iar alţi 14 americani au fost dați dispăruți de familiile lor și se presupune că ar putea fi ţinuţi ostatici de gruparea islamistă palestiniană.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *