Jens Stoltenberg: NATO sprijină pe deplin suveranitatea Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a purtat o discuție cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a condamnat referendumurile organizate de Rusia în Ucraina şi a precizat că aliaţii NATO sprijină pe deplin suveranitatea Ucrainei.

Acesta a adăugat că referendumurile pentru anexarea teritoriilor din Ucraina nu au nici o legitimitate şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional. ”Aceste pământuri sunt Ucraina”, a spus oficialul NATO.

La rândul său, Zelenski a precizat că a mulţumit secretarului general al NATO pentru declaraţia sa fermă de condamnare a referendumurilor.

„Am discutat despre evoluţiile actuale de pe câmpul de luptă şi despre continuarea sprijinului statelor membre ale Alianţei pentru forţele armate ucrainene”, a transmis Volodimir Zelenski. Potrivit președintelui ucrainean, după anexare, președintele rus Vladimir Putin ar urma să îi mobilizeze la război pe locuitorii din regiunile ocupate.

Tot mai multe state europene condamnă așa-zisele refendumuri din Ucraina, unde separatiștii ruși proclamă câștigarea majorității voturilor și i-au cerut deja președintelui rus, Vladimir Putin, să recunoască oficial anexarea celor patru teritorii – Zaporojia, Herson, Lugansk și Donețk – la Rusia.

În acord cu mai multe țări europene, Austria a emis astăzi o declarație prin care a condamnat referendumurile din Ucraina și a afirmat că susține, de asemenea, suveranitatea Ucrainei.

Facebook

Comentarii

57 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *