Un produs anti-colesterol provoacă spitalizări în masă

Peste 150 de persoane se află în spital, iar cinci au decedat din cauza unui supliment alimentar, în Japonia. Bilanțul a fost anunțat, astăzi, de ministerul sănătății nipon, care a recunoscut că cifrele sunt într-o creștere continuă.

Este vorba despre un supliment alimentar anti-colesterol, care conţine drojdie de orez roşu şi care este comercializat de grupul japonez Kobayashi Pharmaceutical, un gigant farmaceutic în Japonia.

Vineri, grupul farmaceutic anunţase că investighează cinci decese şi peste 100 de spitalizări. Cei care au ajuns la spital au fost diagnosticați, în majoritate, cu afecțiuni renale.

Un caz de spitalizare a fost înregistrat și în Taiwan, care ar putea fi legat, de asemenea, de suplimentele alimentare produse de gigantul nipon.

Kobayashi Pharmaceutical şi autorităţile sanitare japoneze încearcă în continuare să identifice tipul de substanţă din drojdia de orez roşu (cunoscută sub numele de „beni koji”) care ar putea fi cauza spitalizărilor şi a deceselor raportate.

Compania producătoare, cu sediul în oraşul Osaka din vestul Japoniei, a precizat săptămâna trecută că a furnizat drojdie de orez roşu la aproximativ 50 de companii din Japonia, precum şi la două companii din Taiwan.

Ca măsură de precauţie, multe companii şi-au retras de la vânzare propriile produse care conţin această drojdie, cum ar fi sake, sosuri pentru salate şi pastă de soia fermentată („miso”).

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *