Japonia renunță la obligativitatea vizelor turistice

Guvernul Japoniei intenționează să renunțe la vizele turistice pentru unele țări, ca parte a unei noi relaxări a controalelor la frontieră, adoptate pentru a opri răspândirea COVID-19, a raportat luni Fuji News Network.

Prim-ministrul Fumio Kishida ar putea lua o decizie încă de săptămâna aceasta cu privire la această relaxare, care ar permite, de asemenea, călătorilor individuali să viziteze Japonia fără a mai face rezervări la agențiile de turism, a relatat FNN. Japonia nu avea nevoie de vize turistice pentru 68 de țări și regiuni înainte de pandemie.

Japonia ar renunța la vizele turistice

Guvernul ar putea elimina plafonul zilnic de sosiri până în octombrie, a relatat duminică ziarul Nikkei. Secretarul șef adjunct al cabinetului, Seiji Kihara, a declarat duminică, în cadrul unui program de televiziune, că „un yen slab este cel mai eficient pentru a atrage turismul receptor”, adăugând că trebuie luate măsuri suplimentare pentru a atrage vizitatori străini.

Săptămâna trecută, Japonia a majorat plafonul zilnic al călătorilor care intră în țară la 50.000 de la 20.000 și a eliminat cerința de a efectua teste COVID înainte de plecare, relaxând ceea ce a fost printre cele mai restrictive măsuri de frontieră dintre marile economii.

Înainte de a se discuta despre eliminarea vizei, turiștii puteau intra în Japonia și fără a participa la un tur cu ghid, dar trebuiau să solicite o viză și să își rezerve zborurile și cazarea prin intermediul unei agenții de turism. Acum, guvernul spune că analizează posibilitatea de a elimina cerința de viză și de a permite turiștilor să viziteze Japonia fără a fi nevoiți să treacă printr-o agenție de turism.

Deși nu există o dată fixă pentru anunțarea acestor noi măsuri, raportul afirmă că acestea vor fi realizate într-un „viitor nu foarte îndepărtat”, deoarece sezoanele de toamnă și de iarnă din Japonia sunt deosebit de populare printre turiști.

Facebook

Comentarii

63 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *