Izrael offenzívájának pusztító aránya a Gázai övezetben: Az épületek 35%-a megsemmisült vagy megsérült

Az Egyesült Nemzetek Műholdközpontja (UNOSAT) által szolgáltatott képek feltárják, milyen súlyos pusztítást okozott Izrael offenzívája a Gázai övezetben – áll a Reuters által idézett friss jelentésben. A jelentés szerint a régió összes épületének 35%-a érintett, összesen 88 868 épület sérült vagy semmisült meg.

Az Agerpres jelentése szerint a Hamász fegyveresei által 2023 októberében végrehajtott támadások után indított izraeli válasz pusztító következményekkel járt, és a palesztinok körében eddig csaknem 32 000 halálos áldozatot követelt.

Az UNOSAT elemezte a február 29-én kapott műholdképeket, összehasonlítva azokat más képekkel, amelyeket a gázai izraeli offenzíva megindítása előtt és után gyűjtöttek. A jelentés szerint 31 198 épületet azonosítottak elpusztultnak, 16 908-at súlyosan megrongálódottnak, 40 762-t pedig mérsékelten károsodtak.

Khan Younis és Gáza kormányzósága volt a legsúlyosabban érintett, a károk jelentősen megnőttek. Khan Younisban 12 279 új, Gázában 2010 sérült szerkezetet regisztráltak. Az UNOSAT becslései szerint különösen Khan Younis városa szenvedett széles körű pusztítást, és 6663 új építmény sérült meg.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *