Izrael hadkötelezettségi parancsot ad ki az ultraortodox zsidók számára

A Reuters jelentése szerint Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter bejelentette, hogy a következő hetekben sorozási parancsot adnak ki azoknak az ultraortodox zsidóknak, akik korábban mentesültek a kötelező katonai szolgálat alól.

Ez a döntés az izraeli legfelsőbb bíróság előző havi döntését követi, amely elrendelte a védelmi minisztériumot, hogy szüntesse meg az ultraortodox zsidók kötelező katonai szolgálata alóli mentességét. Gallant miniszter a Knesszetben, az izraeli parlamentben kiadott nyilatkozatában kijelentette, hogy a tervek szerint sorozási parancsok ezreit küldik el, bár nem mindenkinek kell katonai szolgálatot teljesítenie, aki megkapja ezeket.

A lépés veszélybe sodorhatja Benjámin Netanjahu miniszterelnök törékeny kormánykoalícióját, amely a katonai szolgálat alóli mentesség eltörlését ellenző két ultraortodox párt támogatásától függ. Ezzel szemben az izraeli hadsereg azzal érvel, hogy több újoncot kell vonzani a nemzetbiztonság biztosítása és a Gázai övezetben a Hamász fegyveres csoport elleni műveletek támogatása érdekében.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *