Izrael bírálja az ENSZ Palesztin Menekültügyi Ügynökségével kapcsolatos jelentést

Izrael kemény bírálatokat fogalmazott meg az ENSZ Palesztina Menekülteket Segítő és Munkaügyi Ügynökségéről (UNRWA) nemrégiben közzétett jelentéssel kapcsolatban, amely szerint a szervezet terrorista szervezetek tagjait is magában foglalja a DPA információi szerint, amelyet az Agerpres idéz.

A jelentés megállapítja, hogy Izrael eddig nem mutatott be elegendő bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az UNRWA egyes alkalmazottai terrorista szervezetek tagjai, de megállapította, hogy a szervezet „a politikai semlegesség problémáival szembesül”.

Oren Marmorstein, az izraeli külügyminisztérium szóvivője szerint a jelentés figyelmen kívül hagyja a probléma súlyosságát, és a korábbi Twitter platformon fejtette ki véleményét.

„Az UNRWA-Gáza probléma nem néhány rossz almából áll, hanem egy korhadt és mérgezett fából, amelynek gyökerei a Hamaszban vannak” – tette hozzá az izraeli diplomácia képviselője.

„A Hamasz és az UNRWA közötti kapcsolat olyan szoros, hogy lehetetlen különbséget tenni a két entitás között. Egy hiteles jelentés nem hagyná figyelmen kívül ezt a valóságot. Az UNRWA a probléma része, nem a megoldás. Vannak alternatívák, de az UNRWA nem az. közülük Gázában, sem most, sem a jövőben” – hangsúlyozta Marmorstein.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *