Izrael bejelentette, hogy a háború után katonai ellenőrzés alá vonja a Gázai övezetet

Az Al Jazeera információi szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatalosan bejelentette, hogy a közelmúltbeli konfliktust követően a Gázai övezet izraeli katonai ellenőrzés alá kerül. Netanjahu a köztévében elmondta, hogy a tervek között szerepel egy polgári közigazgatás létrehozása és a térség újjáépítése az Öböl-menti államok felügyelete alatt.

„Gáza izraeli katonai ellenőrzés alá kerül, polgári közigazgatás jön létre, és Gázát újjáépítik az Öböl-menti államok felügyelete alatt. Nem fogunk engedni a nemzetközi nyomásnak” – mondta Netanjahu a KAN-nak adott nyilatkozatában.

Ez a döntés azért született, mert Joe Biden amerikai elnök többször is ragaszkodott ahhoz, hogy Izrael engedélyezze a jelenleg Ciszjordániában található Palesztin Hatóság számára, hogy átvegye Gázát.

Netanjahu figyelmeztetett, hogy az izraeli kormány a palesztin erőkkel való fegyveres konfliktus lehetőségét is mérlegeli Ciszjordániában. Emellett Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter kijelentette, hogy a Hamász szervezet a feloszlás szélén áll. „A Hamasz a feloszlás küszöbén áll, az IDF átveszi az utolsó erődítményeket” – tette hozzá Gallant hétfőn későn az AFP szerint.

Facebook

Comentarii

78 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *