Italia: Spitalul din Gaza nu a fost lovit de Israel

Şeful diplomaţiei italiene Antonio Tajani a declarat că explozia care a avut loc săptămâna trecută la un spital din Fâşia Gaza nu a fost cauzată de o rachetă trasă de Israel şi a pus de asemenea la îndoială numărul de morţi raportat de autorităţile palestiniene, informează marţi Reuters, preluată de Agerpres.

„Trebuie să evităm impactul negativ al propagandei, pentru că racheta care se spune că a cauzat 500 de morţi – în realitate au fost în jur de 50 de morţi – nu a fost lansată de Israel”, a declarat ministrul afacerilor externe italian Antonio Tajani, într-un interviu pentru canalul de ştiri Sky TG24.

Înainte de afirmaţiile lui Tajani, ţări precum SUA, Canada şi Franţa au avansat la rândul lor concluzii similare în legătură cu explozia de săptămâna trecută de la spitalul din Gaza. 

Oficiali palestinieni au declarat că 471 de persoane au fost ucise în explozia de la Spitalul Al-Ahli al-Arabi de marţi. Ministerul Sănătăţii din Gaza a dat vina pe un atac aerian israelian, în timp ce Israelul, care estimează un număr de decese mult mai redus, a spus că explozia a fost cauzată de o lansare eşuată a unei rachete de către militanţi palestinieni.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *