Italia restabilește controale la frontiera cu Slovenia

Miercuri, guvernul italian a anunțat că a restabilit controalele la frontiera sa cu Slovenia ca parte a unei strategii de îmbunătățire a securității interne, în contextul creșterii amenințărilor de atacuri teroriste în Europa. Această decizie vine în urma recentului atac terorist din Israel și a intensificării focarelor de criză la granițele Europei.

Într-un comunicat oficial, guvernul de la Roma a explicat: „Intensificarea focarelor de criză de la granițele Europei, în special după atacul din Israel, a crescut de fapt nivelul de amenințare cu acțiuni violente și în interiorul Uniunii.” Premierul italian Giorgia Meloni a subliniat necesitatea suspendării Tratatului Schengen privind libera circulație în Europa, asumându-și întreaga responsabilitate pentru această măsură.

Meloni a informat autoritățile Uniunii Europene cu privire la această decizie și a avut discuții cu omologii sloveni pentru a coordona implementarea acestei măsuri. Guvernul italian a subliniat că măsurile polițienești de la frontiera italo-slovenă anterior existente nu erau adecvate pentru a garanta securitatea necesară, mai ales în contextul fluxurilor de migranți ilegali care constituie un risc potențial.

Controalele la frontieră vor fi restabilite începând cu data de 21 octombrie și vor fi valabile inițial pentru o perioadă de 10 zile. Guvernul italian își rezervă dreptul de a prelungi această măsură în funcție de evoluția situației de securitate.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *