Italia: Invitarea lui Zelenski la Paris este „nepotrivită”

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat joi că invitația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Paris, unde s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Olaf Scholz, a fost „nepotrivită”.

După vizita sa la Londra și Paris, Zelenski a sosit joi la Bruxelles pentru a face presiuni asupra liderilor UE pentru mai multe arme în lupta împotriva invaziei Rusiei și pentru un început rapid al negocierilor de aderare la UE.

„Cred că forța noastră este comunitatea și unitatea, dar există momente în care favorizarea opiniei publice interne riscă să fie în detrimentul cauzei, iar acesta mi se pare a fi unul dintre aceste cazuri”, a declarat Meloni la Bruxelles.

Ministrul italian de externe a declarat miercuri că Meloni se va întâlni cu Zelenski în marja reuniunii liderilor UE, care se va încheia vineri. Zelenski, care dorește o creștere a capacității aeriene pentru a învinge războiul împotriva Rusiei, a obținut un angajament din partea Marii Britanii de a instrui piloții ucraineni pe avioanele avansate ale NATO.

Meloni, care a preluat puterea în octombrie, a reiterat angajamentul Italiei de a susține Ucraina și a afirmat că sprijinirea acesteia este cea mai bună cale spre pace. Săptămâna trecută, Franța și Italia au finalizat discuțiile tehnice pentru livrarea comună a unui sistem de apărare antiaeriană SAMP/T-MAMBA către Ucraina în primăvara acestui an.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *