Italia încheie misiunea de poliție aeriană în România

Misiunea de poliţie aeriană a trupelor italiene în România se încheie mâine, după opt luni de activitate, potrivit Agerpres.

 În tot acest timp, Italia a efectuat cu aparatele sale de zbor Eurofighter Typhoon patru decolări de urgenţă, numeroase decolări în scop de antrenament şi a participat la diferite exerciţii internaţionale sub egida NATO.

Au existat şi numeroase misiuni desfăşurate cu scopul de a creşte integrarea forţelor terestre.

Toate activităţile s-au desfăşurat cu un total de peste 1.700 de ore de zbor și au confirmat nivelul ridicat de interoperabilitate al Forţelor Aeriene Italiene, contribind la un interschimb cu Forţele Aeriene Române, potrivit misiunii diplomatice.

Importanţa strategică a misiunii a fost subliniată în ultimele luni de numeroasele vizite ale înalţilor oficiali civili şi militari naţionali şi internaţionali, printre care ministrul Apărării, Guido Crosetto, reprezentanţi ai comisiei pentru apărare şi afaceri externe a Senatului şi ai comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor din Italia, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Luca Goretti, delegaţie a Congresului Statelor Unite, şeful Comitetului Militar NATO.

Toate activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul şi participarea Ambasadorului Italiei în România.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *