Italia: Anchetă privind gestionarea crizei provocate de COVID-19

Camera inferioară a parlamentului din Italia a aprobat o anchetă parlamentară cu privire la gestionarea pandemiei de COVID-19, stârnind îngrijorări din partea opoziției.

Italia a fost una dintre primele țări occidentale afectate de acest virus în 2020, iar guvernul prim-ministrului de atunci Giuseppe Conte a fost criticat pentru felul în care au gestionat situația. Proiectul de lege pentru stabilirea anchetei a primit 172 de voturi pentru și va necesita aprobarea finală a Senatului.

Conte, care acum conduce „Mișcarea 5 Stele” (partid populist de opoziție), a descris ancheta drept un „pluton de execuție politic” care-l vizează pe acesta și pe fostul ministru al Sănătății Roberto Speranza.

Conte şi guvernul său sunt acuzați că au subestimat viteza de răspândire a virusului, deşi datele oficiale arătau că situaţia se înrăutăţea rapid. Organizația Mondială a Sănătății a raportat peste 190.000 de decese din cauza COVID-19 doar în Italia.

Ancheta urmărește să examineze și alte aspecte în gestionarea pandemiei, inclusiv eșecul actualizării unui plan de pandemie din 2006 și legitimitatea măsurilor stricte de izolare.

Italia nu este singura țară care efectuează astfel de investigații, întrucât și Marea Britanie a inițiat o astfel de anchetă cu privire la gestionarea pandemiei de COVID-19.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *