Holocaustul va fi predat în școlile din România

„Istoria Evreilor. Holocaustul” este disciplină obligatorie, care va fi predată în școlile din România – învățământul liceal și postliceal – în anul școlar următor.

Predarea în şcoli a cursului despre istoria evreilor și a Holocaustului va contribui la o mai bună cunoaştere şi înţelegere a istoriei, culturii şi tradiţiilor evreilor din România şi a memoriei Holocaustului, a afirmat, astăzi, premierul Marcel Ciolacu, care a fost prezent la ceremonia organizată cu acest prilej, la Palatul Victoria.

El a subliniat că introducerea, prin Legea nr. 276, a disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul” în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional ca parte a trunchiului comun începând cu anul şcolar 2023 – 2024, reflectă, fără echivoc, voinţa politică de promovare a educaţiei despre Holocaust.

„Am convingerea că predarea acestei discipline va contribui la o mai bună cunoaştere şi înţelegere a istoriei, culturii şi tradiţiilor evreilor din România şi a memoriei Holocaustului şi, prin acestea, la consolidarea unei democraţii reziliente, în deplină concordanţă cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, a evidenţiat prim-ministrul.

El a menţionat că, treptat, arhivele României pentru cercetarea Holocaustului vor începe să fi disponibile pentru a fi studiate, în următoarea perioadă.

„De asemenea, ne dorim ca inaugurarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului în România să se producă cât mai curând”, a menţionat premierul Marcel Ciolacu.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *