Israelul susține că a securizat granița cu Fâșia Gaza

Forţele de apărare israeliene au anunţat că peste 200 de ţinte au fost lovite peste noapte în Gaza, potrivit News.ro.

„În ultimele ore, avioanele şi navele de război ale forţelor de apărare au atacat numeroase ţinte ale organizaţiilor teroriste din întreaga Fâşie Gaza. Zeci de avioane de luptă au atacat peste 200 de ţinte în toată zona cartierului Rimal şi Khan Yunis în timpul nopţii”, a precizat armata israeliană.

Loviturile aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza au ras de pe faţa pământului 790 de locuinţe şi au avariat grav 5.330, a anunţat, în această dimineaţă Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare.

Deteriorarea a trei puncte de alimentare cu apă şi canalizare a întrerupt serviciile pentru 400.000 de persoane, mai spune ONU.

Pe de altă parte, Israelul susține că a recâştigat controlul asupra frontierei de sud cu Gaza, unde atacatorii palestinieni din Hamas au efectuat o incursiune în masă în weekend și au făcut mai multe breşe.

Armata israeliană plantează mine în părţile în care zidul a fost dărâmat, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei. Contraamiralul Daniel Hagari a declarat că nu au mai existat noi infiltrări din Gaza.

Facebook

Comentarii

177 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *