Israel: Primele transporturi alimentare prin portul Ashdod

Armata israeliană a anunţat, ieri, intrarea în Fâşia Gaza a unor stocuri de alimente din partea Programului Alimentar Mondial, prin portul israelian Ashdod, transmite AFP și Agerpres.

Ar fi vorba de opt camioane încărcate cu făină, primul transport alimentar de la deschiderea portului. Camioanele au fost supuse unei inspecţii amănunţite de securitate, apoi li s-a permis să pătrundă în Fâşia Gaza prin punctul de trecere Kerem Shalom.  

Pe 5 aprilie, guvernul israelian a decis deschiderea portului Ashdod, dar până acum nu s-a făcut nici un transport alimentar pe această rută. Portul a fost ales datorită apropierii sale de teritoriul palestinian, fiind situat la aproximativ 30 de kilometri nord de Gaza.

Deocamdată, majoritatea camioanelor intră prin punctul de trecere Rafah de la graniţa cu Egiptul, la capătul sudic al teritoriului palestinian devastat de mai bine de şase luni de război.

Aproximativ 553 de camioane cu ajutoare umanitare au intrat în Fâşia Gaza în ultimele 48 de ore, a anunţat marţi armata, dar acest număr este considerat insuficient de ONU.

Miercuri, premierul israelian Benjamin Netanyahu „a respins acuzaţiile organizaţiilor internaţionale despre o foamete în Gaza şi a afirmat că Israelul face tot posibilul în problema umanitară”. 

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *