Israelul o elimină pe Greta Thunberg din programa școlară

Israelul a anunțat că va elimina toate referințele la Greta Thunberg din programa școlară, după ce activistul suedez pentru climă și-a exprimat sprijinul pentru Gaza.

Ministerul israelian al Educației a declarat că Greta Thunberg s-a descalificat de la „a fi un model educațional”, după ce a fost fotografiată săptămâna trecută ținând în picioare o pancartă pe care scria „Sunt alături de Gaza”.

„Hamas este o organizație teroristă responsabilă de uciderea a 1.400 de israelieni nevinovați, inclusiv copii, femei și bătrâni, și a răpit peste 200 de oameni în Gaza”, a transmis ministerul.

„Această poziție o descalifică să fie un model educațional și moral și nu mai este eligibilă pentru a servi drept inspirație pentru studenții israelieni”.

Vineri, Greta Thunberg, în vârstă de 20 de ani, a postat o fotografie cu ea și cu alți trei activiști pe Twitter, ținând pancarte pro-Palestina. Remarcile ei au stârnit o reacție rapidă din partea activiștilor israelieni pentru climă, care au acuzat-o că le-a afectat mișcarea.

Într-o scrisoare deschisă, peste 100 de activiști israelieni au declarat că sunt „profund răniți, șocați și dezamăgiți” de perspectiva ei „îngrozitor de unilaterală, prost informată și superficială” a conflictului.

Ulterior, Greta Thunberg a denunțat atacul Hamas. „Este de la sine înțeles – sau așa credeam eu – că sunt împotriva atacurilor oribile ale Hamas”, a spus ea.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *