Israelul răspunde atacurilor dinspre Liban și Gaza

Avioanele israeliene au lovit vineri locații din Liban și Gaza, ca represalii la atacurile cu rachete ale grupării islamiste Hamas.

Două explozii au fost auzite în Gaza joi seara târziu. Nu a fost imediat clar ce a fost vizat, dar Israelul a declarat că avioanele sale au lovit ținte, inclusiv tuneluri și situri de fabricare a armelor Hamas, grupul islamist care controlează fâșia de coastă sudică blocată.

„Răspunsul Israelului, în această seară și mai târziu, va impune un preț semnificativ dușmanilor noștri”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu după o reuniune a cabinetului de securitate pentru a discuta despre ceea ce Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au descris ca fiind cea mai mare salvă de rachete de la războiul din 2006 în nordul Israelului. Cele mai multe dintre cele 34 de proiectile au fost interceptate, dar s-au înregistrat doi răniți și un incendiu.

În timp ce avioanele israeliene loveau în Gaza, salve de rachete au fost lansate ca răspuns, iar sirenele au sunat în orașele israeliene și în orașele din zonele limitrofe. De asemenea, IDF a declarat că a lansat lovituri în Liban, lovind „ținte, inclusiv infrastructuri teroriste aparținând Hamas”.

Canalul pro-iranian Hezbollah Al-Manar a relatat că bombardamentele au vizat trei zone din sudul Libanului, inclusiv zona taberei de refugiați.

Facebook

Comentarii

81 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *