Israelul interzice postul tv Al Jazeera

Parlamentul israelian a aprobat luni o lege controversată, care permite închiderea temporară a postului de televiziune Al Jazeera în Israel, ca parte a eforturilor de a întări securitatea națională.

Decizia a venit după ce premierul Benjamin Netanyahu și-a exprimat din nou intenția de a interzice postul de televiziune din Qatar. Potrivit Reuters și News.ro, Knessetul (Parlamentul unicameral al statului Israel) a votat în favoarea acestei legi, care permite autorităților israeliene să închidă temporar canalele de televiziune străine considerate o amenințare la adresa securității naționale.

Legea îi conferă premierului israelian puterea de a închide un canal pentru o perioadă inițială de 45 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungită, și ar putea rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii iulie sau până la încheierea operațiunilor militare din Gaza.

Israelul a acuzat Al Jazeera de incitare, afirmând că postul de televiziune încurajează ostilitatea în rândul telespectatorilor săi arabi. „Este imposibil să tolerăm un organism media care acționează împotriva noastră, mai ales în timp de război”, a declarat ministrul israelian al comunicațiilor, Shlomo Karai.

Deși sediul central al postului TV și guvernul de la Doha nu au emis imediat niciun comentariu, Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea față de această măsură. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a subliniat necesitatea de a menține libertatea presei în această situație.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *