Israelul bombardează Siria

Israelul a lansat un atac aerian asupra Siriei, ca răspuns la prăbușirea unei drone peste o școală din stațiunea Eilat din sudul Israelului. Anunțul a fost făcut de către armata israeliană și transmis de AFP și Agerpres.

Potrivit declarației emise de armată, atacul a fost o reacție la o dronă provenită din Siria care a lovit o școală în Eilat. Israelul a bombardat organizația responsabilă pentru acest atac, fără a specifica numele acesteia.

Armata israeliană a atribuit responsabilitatea regimului sirian pentru orice act terorist care ar putea proveni de pe teritoriul său. Incidentul cu drona a avut loc joi în stațiunea Eilat de la Marea Roșie, în sudul Israelului, dar nu a cauzat victime.

Pe lângă acest incident, armata israeliană a anunțat că va continua operațiunile pentru distrugerea infrastructurilor mișcării teroriste Hezbollah în Liban. Avioane de vânătoare au lovit ținte ale Hezbollah pe teritoriul libanez ca răspuns la tiruri îndreptate spre Israel în timpul zilei.

Într-un alt eveniment, armata israeliană a interceptat o rachetă deasupra Mării Roșii folosind sistemul de apărare antirachetă Arrow 3.

După atacurile sângeroase din octombrie și conflictele cu mișcarea Hamas, Israelul se confruntă acum cu amenințări și atacuri constante la frontiera sa cu Libanul din partea mișcării Hezbollah, sprijinită de Iran. Situația rămâne tensionată în regiune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *