Israelul analizează variantele de ripostă la adresa Iranului

Potrivit postului israelian Channel 12, citat de The Times of Israel, guvernul israelian a discutat mai multe opţiuni, fiecare dintre ele constând într-un răspuns dur contra Iranului, dar care să nu declanşeze un război regional.

Cabinetul de război israelian doreşte să opteze pentru o reacţie care să nu fie blocată de SUA, respectiv ar vrea o acţiune în coordonare cu Washingtonul, care a precizat însă că nu se va alătura Israelului într-un eventual atac direct asupra Iranului.

Unele dintre opţiunile de represalii au o anvergură mai redusă, dar altele implică acţiuni mai intense. De asemenea, dintre aceste opţiuni neprecizate unele pot fi puse în aplicare imediat, menţionează Channel 12.

Pe de altă parte, în acest nou context, Israelul şi-a amânat ofensiva pe care intenţiona să o lanseze în oraşul Rafah, în Fâşia Gaza, în războiul cu gruparea Hamas care continuă în enclava palestiniană, relatează CNN, preluat de agenţia EFE.

Washingtonul se opune acestei ofensive, întrucât ar implica o criză umanitară majoră, oraşul Rafah fiind ultimul refugiu al palestinienilor care fug din calea luptelor.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *