Israelul acceptă o Misiune ONU pentru evaluarea situației în nordul Fâșiei Gaza

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, avertizează că prețul plătit de civili, „în special de copii”, în Fâșia Gaza, este unul „mult prea mare”. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute la Tel Aviv, marți, după întâlniri cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, și ministrul Apărării, Yoav Gallant.

Blinken a evidențiat nevoia acută de resurse în Fâșia Gaza, subliniind că această regiune necesită „mai multă hrană, mai multă apă, mai multe medicamente”. În plus, acesta a solicitat Israelului să înceteze „să submineze capacitatea palestinienilor de a se guverna eficient”.

Șeful diplomației americane a subliniat necesitatea ca Israelul să devină un partener al oficialilor palestinieni care doresc să conducă poporul lor spre o coexistență pașnică. „Israelul trebuie să fie un partener al oficialilor palestinieni care doresc să-și conducă poporul astfel încât să trăiască în pace alături de el, ca vecini”, a afirmat Blinken.

Antony Blinken a dezvăluit că Israelul a acceptat principiul unei Misiuni ONU privind situația în nordul Fâșiei Gaza, cu scopul de a analiza posibilitatea întoarcerii palestinienilor deplasați de război în această zonă. „Ne-am pus de acord azi (marți) asupra unui plan care să permită ONU să desfășoare o misiune de evaluare pentru a stabili ce trebuie să se facă pentru ca palestinienii deplasați să se întoarcă acasă în deplină securitate, în nordul Fâșiei Gaza”, a declarat Secretarul de Stat american.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *