Israel: Atentat de amploare dejucat

Serviciul de securitate internă israelian, Shin Beth, a anunţat, astăzi, că a dejucat un atentat contra ministrului Itamar Ben Gvir, din cabinetul Netanyahu, informează Agerpres.

”Shin Beth a dezmembrat o celulă teroristă care pregătea atentate în Israel, în special contra ministrului Itamar Ben Gvir”, se precizează într-un comunicat oficial.

O anchetă comună a Shin Beth, poliţiei şi armatei israeliene a condus la arestarea a 11 suspecţi, dintre care şapte cetăţeni israelieni de origine arabă, care au fost interogaţi.

”Membrii acestei celule teroriste aveau în vedere atacuri contra bazelor militare, aeroportului Ben Gurion şi birourilor guvernului la Ierusalim. De asemenea, intenţionau să îl ucidă pe ministrul securităţii naţionale, Itamar Ben Gvir, procurând un lansator de rachete pentru a comite acest atentat”, se precizează în comunicat.

Ministrul Itamar Ben Gvir este cunoscut pentru retorica sa anti-palestiniană virulentă. El susţine o anexare a Cisiordaniei de către Israel şi transferarea către ţările vecine a unei părţi a arabilor israelieni, descendenţi ai palestinienilor rămaşi pe pământurile lor după crearea statului Israel în 1948.

Și în februarie 2023, poliţia israeliană a arestat un palestinian bănuit că intenţiona să-l asasineze pe Itamar Ben Gvir.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *