Israel trimite înapoi în Gaza mii de muncitori palestinieni

Joi seară, Israelul a anunțat că va trimite înapoi în Gaza toți muncitorii palestinieni blocați pe teritoriul israelian de la atacul lansat de Hamas la data de 7 octombrie. Prin intermediul biroului premierului Benjamin Netanyahu, Israel a declarat că „taie orice legătură” cu teritoriul controlat de organizația islamistă.

Înainte de atacul mortal din 7 octombrie comis de militanții Hamas, aproximativ 18.500 de palestinieni din Gaza au primit permise de intrare în Israel, conform informațiilor furnizate de Cogat, organismul israelian din Ministerul Apărării responsabil cu afacerile civile palestiniene. Cu toate acestea, numărul exact al lucrătorilor din Gaza care se aflau în Israel la începutul conflictului nu a fost încă confirmat, estimările presei israeliene sugerând că ar putea fi vorba de până la 4.000 de persoane.

Conform BBC, mii de lucrători și muncitori palestinieni din Gaza, proveniți din Israel și Cisiordania, au început deja să fie trimiși înapoi în Gaza. Martorii oculari au relatat că unii dintre acești lucrători au fost escortați prin punctul de control de la Kerem Shalom, un nod de frontieră obișnuit pentru mărfuri de la granița dintre Israel și sudul Fâșiei Gaza. Această decizie a Israelului marchează o schimbare semnificativă în relațiile dintre cele două părți în contextul conflictului din regiune.

Facebook

Comentarii

64 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *