Israel îi lichidează pe liderii Hamas

Forţele armate israeliene au lichidat încă un lider al mişcării teroriste palestiniene Hamas, care a comis în 7 octombrie un atac de amploare împotriva Israelului, transmite Agerpres.

Billal Al Kedra, comandantul unităţilor Hamas din Khan Younis, localitate din sudul Fâşiei Gaza, a fost ucis în loviturile aeriene israeliene efectuate sâmbătă seară, indică Forţele de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliene) într-un comunicat. El era acuzat de a fi coordonat masacrul din Kibbutz Nirim, sâmbăta trecută.

IDF au anunţat sâmbătă că au ucis alți doi lideri ai Hamas – pe coordonatorul operaţiunilor aeriene, Merad Abu Merad, şi pe Ali-al Qadi, cel care a coordonat atacul Hamas asupra localităților din sudul Israelului de sâmbăta trecută.

Acesta din urmă a fost eliberat de autorităţile israeliene în cadrul schimbului de deţinuţi ce a avut loc pentru eliberarea soldatului israelian Gilad Shalit, răpit în 2006 de Hamas şi pus în libertate după cinci ani şi jumătate de captivitate în Fâşia Gaza. 

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *