Iranul efectuează exerciții militare la granița cu Pakistanul

Iranul a anunţat, astăzi, că a executat un exerciţiu de apărare antiaeriană, într-o zonă de-a lungul coastei din sud-vest până în sud-est, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Forţele iraniene au utilizat pentru prima dată, în exerciţiile de joi şi vineri, o nouă metodă de apărare antiaeriană; ţintele au fost interceptate de drone, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

Manevrele au avut loc la frontierele cu Pakistanul şi Afganistanul. Au participat forţe terestre, aeriene, navale şi aerospaţiale, precum şi marina militară a Corpului Gardienilor Revoluţiei.

Reuters remarcă situaţia tensionată din regiune. Pakistanul a lansat joi lovituri aeriene pe teritoriul iranian, după ce Iranul a lovit marţi bazele unei grupări de partea pakistaneză a frontierei.

Schimbul de lovituri între cele două ţări a fost cel mai amplu din ultimii ani, provocând îngrijorare privind extinderea instabilităţii în Orientul Mijlociu.

Istoricul relaţiilor dintre Iran şi Pakistan este marcat de turbulenţe, dar după evenimentele de săptămâna aceasta ambele părţi şi-au exprimat dorinţa de a reduce tensiunile.

Iranul a atacat recent şi obiective din Siria şi din Irak.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *