Iranul amenință dur Israelul: Vom ataca în câteva secunde, cu arme noi

Iranul amenință Israelul că îl va ataca „în câteva secunde” și cu arme pe care nu le-a utilizat până acum, în cazul în care ar încerca să răspundă cu represalii la atacul cu drone de sâmbătă seara.

„Sioniştii trebuie să ştie că, de data aceasta, nu vor mai avea la dispoziţie 12 zile şi răspunsul pe care-l vor primi nu va veni în câteva ore sau zile, ci în câteva secunde”, a declarat ministrul adjunct de externe şi negociatorul şef al Iranului în domeniul nuclear, Ali Bagheri Kani, citat de Agerpres.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Comisiei de Securitate Naţională a parlamentului iranian, Abolfazl Amouei, a declarat că în atacul de sâmbătă „nu a fost folosită o putere semnificativă” şi că Iranul este pregătit să folosească noi arme.

Într-o discuție cu emirului Qatarului, preşedintele iranian, Ebrahim Raisi, a declarat, astăzi, că Iranul va răspunde la orice acţiune împotriva intereselor sale. „Declarăm categoric că cea mai mică acţiune împotriva intereselor iraniene va fi întâmpinată negreşit cu un răspuns sever, amplu şi dureros împotriva oricărui autor”, a spus acesta.

În plus, forţele armate iraniene au avertizat SUA, Regatul Unit, Franţa şi Germania – care au ajutat Israelul să se apere – că „le vor tăia picioarele” dacă depăşesc „limitele” în sprijinul lor pentru Israel.

Amenințările vin la o zi după ce şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a declarat că Israelul va răspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300 de drone şi rachete.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *