Iohannis: Să nu lăsăm oboseala să domine în privința Ucrainei

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, astăzi, că Europa trebuie să rămână unită şi să continue să furnizeze ajutorul de care Ucraina are nevoie.

Șeful statului a transmis un mesaj la evenimentul organizat de autoritățile române, pentru a marca simbolic cei doi de război în Ucraina, timp în care România a ajutat sute de mii de refugiați ucraineni.

„Mâine se vor împlini doi ani de la declanşarea celei mai mari invazii militare din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, cu implicaţii majore asupra securităţii şi a stabilităţii întregii regiuni”, a afirmat Iohannis, în mesajul prezentat de Cătălina Galer, consilier de stat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a menţionat că Gara de Nord are „o încărcătură emoţională profundă”, fiind „un simbol al siguranţei şi al speranţei pentru cei care au fost forţaţi să-şi abandoneze ţara şi vieţile pe care le cunoşteau”.

„România a demonstrat încă de la începutul conflictului că îi este alături statului vecin, iar românii au arătat solidaritate şi generozitate remarcabile”, a evidențiat preşedintele, citat de Agerpres.

„Este important ca Europa să rămână unită, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă, să continue să furnizeze ajutorul de care Ucraina are nevoie în aceste momente critice”, a subliniat șeful statului.

„Să nu lăsăm oboseala să domine”, a punctat Klaus Iohannis, făcând referire la faptul că, tot mai mult, se vorbește despre o oboseală a Occidentului în a ajuta Ucraina.

El a reafirmat, și cu acest prilej, că România sprijină Ucraina pentru a-și recăpăta libertatea, în eforturile de reconstrucţie şi integrarea sa în UE.  

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *