Iohannis merge să-i viziteze pe răniții internați la Spitalul Floreasca

Președintele Klaus Iohannis merge, astăzi, la spitalul Floreasca, pentru a-i vizita pe răniții care au fost aduși aici după ce au fost preluați de echipele de salvare, după exploziile de sâmbătă seara de la stația GPL din Crevedia, Dâmbovița.

Vizita șefului statului este anunțată la ora 15.00, potrivit administrației prezidențiale.

De la tragicul incident, Klaus Iohannis a avut o singură intervenție. La scurt timp de la producerea deflagrațiilor, a transmis condoleanțe familiilor și însănătoșire grabnică persoanelor care au fost rănite. Tot atunci, șeful statului a cerut anchetă pentru a se elucida condițiile în care s-au produs cele două explozii.

În mesajul său, Klaus Iohannis a solicitat ca tuturor celor afectați, fiind prinși de suflul exploziilor, să li se asigure accesul la tratament în regim de urgență.

La Spitalul Floreasca, au fost aduși cei mai mulți răniți – 30 de cazuri, printre cele mai grave. Ulterior, la decizia medicilor, unii dintre pacienții de aici au fost trimiși, cu aeronave militare, la spitale din străinătate – după ce România a luat decizia să activeze imediat Mecanismul European de Protecție Civilă.

Potrivit ultimelor date, 29 de oameni răniți în explozii se mai află în spitalele din București, iar 12 au fost transferați deja în străinătate.

Conform ministerului Sănătății, la Florească sunt internați, în continuare, doi pacienți care se află în stare critică – intubați și ventilați mecanic – și 16 pacienți în stare medie sau ușoară.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *