Klaus Iohannis participă la reuniunea NATO de la Haga

Preşedintele Klaus Iohannis participă, astăzi, la Haga, în Olanda, la o reuniune în format restrâns dedicată pregătirii Summitului NATO de la Vilnius, a informat administraţia prezidenţială.

Şeful statului participă la reuniune la invitaţia prim-ministrului olandez, Mark Rutte, alături de preşedinţii Lituaniei şi Poloniei, premierii Albaniei, Belgiei şi Norvegiei şi de secretarul general al NATO.

Administraţia prezidenţială precizează că scopul reuniunii este coordonarea statelor aliate participante cu privire la modalităţile de abordare şi realizare a obiectivelor prioritare de pe agenda summitului NATO de la Vilnius, din 11 – 12 iulie.

Preşedintele Iohannis discută cu liderii prezenţi la întâlnire despre principalele teme de pe agenda summitului, cu accent pe necesitatea progreselor concrete în implementarea integrală a deciziilor Summitului NATO de la Madrid din 2022 şi adoptarea de noi măsuri, precum şi pe sprijinul acordat Ucrainei.

Șeful statului va sublinia, în cadrul reuniunii de astăzi, şi necesitatea unor decizii clare la summit privind progresul Ucrainei pe calea aderării la NATO, inclusiv în conformitate cu Declaraţia Comună semnată împreună cu preşedintele Volodimir Zelenski, la 1 iunie, în marja summitului Comunităţii Politice Europene din Republica Moldova.

El va evidenţia şi relevanţa dezvoltării asistenţei aliate pentru consolidarea capacităţilor de apărare şi rezilienţei Republicii Moldova.

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *