Iohannis, la Haga: „Situaţia din Republica Moldova este critică”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că situaţia din Republica Moldova este critică şi consideră că este datoria aliaţilor NATO de a găsi căi pentru a ajuta această ţară în a-şi creşte capacitatea de rezilienţă, informează Agerpres.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că, în concluziile Summitului NATO de la Vilnius, se vor regăsi câteva remarci referitoare la această chestiune.

„Republica Moldova este o preocupare importantă pentru mine şi, aşa cum am aflat astăzi, pentru noi toţi. Situaţia din Moldova este critică. Consider că este datoria şi responsabilitatea noastră să găsim căi de a ajuta Moldova în a-şi creşte capacitatea de rezilienţă”, a spus preşedintele Iohannis, la Haga, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Iohannis a afirmat că Summitul de la Vilnius va fi un moment important în consolidarea suplimentară a Alianţei, pe multe dimensiuni.

Şeful statului a participat la reuniunea în format restrâns organizată de prim-ministrul Olandei, în pregătirea Summitului NATO de la Vilnius, cu participarea preşedinţilor Lituaniei şi Poloniei, a premierilor Albaniei, Belgiei şi Norvegiei şi a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *