Iohannis: Consumul de droguri în școli se va discuta în ședința CSAT

Președintele Klaus Iohannis a participat, astăzi, la deschiderea anului școlar, la o unitate de învățământ din Capitală, ocazie cu care a vorbit despre consumul de droguri în rândul elevilor. În opinia șefului statului, acesta reprezintă deja un fenomen alarmant și a anunţat că subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale”, a spus şeful statului, la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală.

El a subliniat importanţa prevenției, astfel încât tinerii să conștientizeze pericolele pe care le aduce cu el consumul de droguri.

„Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a punctat că este vital să fie implementate programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase.

La deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 au participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

2,7 milioane de copii au început, astăzi, un nou an școlar.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *