Iohannis: Este important să ținem cont de avertizările meteorologice

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, că sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme trebuie dezvoltate continuu pentru ca viețile oamenilor să fie protejate.

Totodată, președintele țării a făcut apel la populație să țină cont de avertizările meteorologice, care se anunță prin instituțiile abilitate.

„Suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major asupra bunăstării, a sănătăţii şi chiar asupra vieţii cetăţenilor. Pentru a-i proteja pe oameni trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme. Este deosebit de important să ţinem cu toţii cont de aceste avertizări meteorologice pentru a evita tragedii. Sunt alături de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi în urma vijeliilor din ultimele zile”, a spus Klaus Iohannis.

Patru oameni și-au pierdut viața, în furtunile de ieri

Furtunile de ieri seară au provocat pagube în 22 de județe și în București, precum și moartea a patru oameni. Trei persoane au decedat, după ce au fost lovite de fulger în județele Botoșani și Caraș Severin. O femeie a murit pe Transalpina, după ce un copac s-a prăbușit peste autoturismul în care se afla.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, furtunile au creat probleme în București și în peste 50 de localități din 22 de județe ale țării.

Pompierii au intervenit pentru a îndepărta 117 copaci căzuţi pe carosabil și pentru a evacua apa care s-a acumulat rapid în beciuri, subsoluri de bloc și pe două străzi. În urma furtunilor, 16 blocuri, 9 case şi 18 mașini au fost avariate, conform IGSU.

Facebook

Comentarii

90 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *