Iohannis: Este imperativ să continuăm sprijinul pentru Ucaina

Președintele Klaus Iohannis spune că Uniunea Europeană trebuie să sprijine în continuare Ucraina, potrivit Digi24.ro.

El a avut o discuție în acest sens cu președintele Consiliului European, Charles Michel, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European pentru bugetul multianual al UE.

 ”Este imperativ să continuăm sprijinul nostru financiar și multidimensional pentru Ucraina. Am evidențiat, totodată, necesitatea unor abordări constructive și a unor soluții echilibrate”, a declarat președintele Klaus Iohannis, după discuția cu Charles Michel.

 La întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România – care a avut loc astăzi – Iohannis a spus că România a fost şi va rămâne alături de Ucraina.

„Cel de-al doilea an de război împotriva Ucrainei a continuat să provoace pierderi imense, multiplicând consecinţele negative la nivel global. România a fost şi va rămâne alături de vecinul său şi de cetăţenii ucraineni”, a spus șeful statului.

El a subliniat că, datorită eforturilor României, peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul ţării noastre, reprezentând peste 60% din produsele care au fost transportate prin culoarele solidarităţii ale Uniunii Europene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *