Fost ministru al Apărării, la 20 de ani de la aderarea la NATO

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, a declarat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la intrarea României în NATO, că această alianţă politico-militară înseamnă un singur lucru, şi anume „pace”, scrie Agerpres.

„Am fost foarte fericit că am obţinut această chestiune, ştiam cât de importantă este, mai ales prin prisma a ceea ce anticipam să se întâmple – revenirea Rusiei în forţă şi încercarea de recuperare a pierderilor. Pe de altă parte, a fost bucuria unei munci intense, bine făcută şi încununată de succes. A fost o muncă de echipă, n-a fost o chestiune individuală şi am fost mulţi care am participat”, a spus Paşcu.

El a arătat că obţinerea accesului la această garanţie de securitate a fost un sentiment de ‘împlinire şi bucurie’, după eforturi începute încă de la începutul anilor 1990.

„A fost încununarea unor eforturi începute încă de la debutul anilor ’90 ca România să obţină acces la o garanţie de securitate în noile condiţii de după terminarea Războiului Rece şi ne-am bucurat că acest lucru s-a întâmplat”, a mai declarat Paşcu.

În actualul context, fostul ministru evidenţiază că NATO înseamnă ‘pace’ pentru România.

„NATO înseamnă un singur lucru: pace. România are graniţă cu un stat aflat în război şi iată că totuşi viaţa aici se desfăşoară în pace pentru că avem această garanţie de securitate din partea NATO”, a punctat fostul ministru al Apărării. 

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *