Între Maradona și Messi, Papa îl preferă pe Pele

După primirea celui de-al optulea Balon de Aur al carierei, discuția despre cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor s-a reactivat. De data aceasta a venit rândul suveranului pontif să se pronunțe. Papa Francisc, care este un admirator al conaționalilor săi, Messi și Maradona, spune că regretatul simbol brazilian Pele merită mai mult respect.

„Aș adăuga un al treilea, Pele”, a spus el către Rai1. „Sunt cei trei pe care i-am urmărit. Toți trei sunt grozavi, fiecare cu specialitatea lui. Momentan Messi este foarte bun.”

Papa Francisc a continuat făcând referire la luptele lui Maradona cu dependența, spunând: „Maradona ca om a eșuat, săracul, a alunecat, oamenii din jurul lui nu l-au ajutat. A venit să mă vadă în primul an [am fost pontif]. [Viața lui] s-a terminat prost. E interesant, pentru mulți sportivi se termină prost, chiar și în box. Este curios.”

Despre Messi și Pele, acesta a adăugat: „Messi este foarte corect, este un domn. Dintre acești trei, cel mai mare domn a fost Pele. Un om cu o inimă foarte mare. Am vorbit cu el, l-am întâlnit în avion, în Buenos Aires, un om de o mare umanitate”.

Facebook

Comentarii

66 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *