Integrarea europeană a Georgiei continuă

Procesul de integrare europeană a Georgiei a fost discutat joi de ministrul de externe georgian Ilia Darchiashvili și omologul său ceh, Jan Lipavsky. Cehia deține președinția semestrială a Consiliului UE.

Oficialii au discutat decizia Comisiei Europene de a-i acorda Georgiei o perspectivă europeană, la începutul acestui an, și condițiile evidențiate pentru acordarea statutului de candidat la aderare, a declarat Ministerul de Externe al Georgiei.

blank

Darchiashvili și-a informat omologul ceh și despre progresul făcut de Georgia în implementarea condițiilor UE

Miniștrii au evidențiat, de asemenea, importanța unei „abordări unificate”  din partea Georgiei, Moldovei și Ucrainei în fața Uniunii Europene.

În plus, Darchiashvili și Lipavsky au discutat și despre agenda relației existente între cele două țări și despre formarea unor noi cooperări în formate bilaterale și multilaterale.

Încă de la câștigarea independenței sale, Georgia și-a exprimat clar aspirațiile europene. Această ambiție europeană fiind inclusă în Constituția Georgiei și susținută de o majoritate covârșitoare a acestui popor (83%).

Acestă dorință a servit drept motor pentru o serie de reforme cheie bazate pe valorile și standardele europene, angajamentul Georgiei de a progresa pe calea sa europeană fiind subliniat de intenția guvernului de a depune o cerere în 2024.

Comisia Europeană a stabilit că Georgia are o fundație solidă pentru a atinge stabilitatea instituțiilor care garantează democrația, statul de drept, drepturile omului și protecția minorităților, chiar dacă evoluțiile recente au subminat progresul țării.

Comisia a prezentat o listă de priorități pe care Georgia ar trebui să le abordeze.

Lista include polarizarea politică, buna funcționare a tuturor instituțiilor statului și nevoia de „dezoligarhizare”.

Lista reformelor propuse Georgiei este considerabil mai lungă decât cele date Ucrainei și Moldovei, care se așteaptă să implementeze o serie de măsuri cheie până la sfârșitul acestui an.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, wonderful weblog structure! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The overall look of your web
    site is wonderful, as neatly as the content! You can see similar here sklep online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *