Întâlnire a miniştrilor apărării american şi japonez la Pentagon

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, l-a primit joi la Pentagon pe omologul său japonez, Yasukazu Hamada, a doua zi după anunţul despre viitoarea desfăşurare a unei forţe americane de reacţie rapidă în Japonia, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul Austin a subliniat angajamentul neclintit al Statelor Unite pentru apărarea Japoniei, inclusiv descurajarea americană extinsă oferită de întregul spectru de capacităţi convenţionale şi nucleare.

Lloyd Austin anunţase cu o zi înainte desfăşurarea, cel mai târziu în 2025, a unei forţe de reacţie rapidă a puşcaşilor marini pe insula japoneză Okinawa, care are o importanță strategică fiind situată aproape de Taiwan.

Oficial pacifistă de la înfrângerea sa în cel de-Al Doilea Război Mondial, Japonia îşi întăreşte frecvent capacităţile „Forţelor de autoapărare” în faţa atitudinii tot mai dominatoare a Chinei şi a tirurilor de rachete din Coreea de Nord, dintre care unele survolează teritoriului japonez.

Premierul japonez, Fumio Kishida, va sosi astăzi la Washington, urmând să fie primit de președintele american, Joe Biden.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *